06 4272 8479

Even voorstellen

Profielfoto

Ik ben Cynthia Gorissen, massagetherapeut.

Familie en vrienden kennen mij als een ondernemend type dat snel voor een ander klaar staat.
Een bezige "bij" die graag onder de mensen is en nieuwsgierig is naar gezondheid en het zelfherstellende vermogen van het lichaam. 

Mijn grootste interesse ligt in de kracht van zachtheid en zijn in het moment. 
In 2012 ben ik gestart met mijn praktijk Kompassie Massage voor massagetherapie en bewustwording.  

 

Massages
Zelf gemasseerd worden loopt als een rode lijn door mijn leven. In eerste instantie ging ik naar masseurs die functioneel masseerden, puur het losmaken van de spieren die te veel aangespannen zijn. Als ik op die periode terugkijk, realiseer ik me dat ik het makkelijker vond om stevig aangeraakt te worden. Zacht zijn voor mezelf kende ik toen nog niet. 

Totdat ik bij een open dag ging kijken bij de opleiding Holos, academie voor massagetherapie. De oprechte aandacht en de rust waarmee de massages daar werden gegeven, raakte me op een niveau dat ik niet begreep en me tegelijkertijd ontzettend intrigeerde.

Ik hoefde niet meer verder te zoeken en ben de 4-jarige opleiding bij Holos gaan volgen. In 2016 ben ik afgestudeerd als massagetherapeut met toen al een groeiende praktijk voor massage en bewustwording. 

Massage en bewustwording
Massagetherapie heeft mij geleerd dat ik een lichaam heb dat de hele dag door laat weten hoe het met me is.
Dat als ik stil ben en er de tijd voor neem, ik meestal wel voel en weet wat er echt goed voor me is. En dat dit een weg is van bewustwording.
Van vallen en weer opstaan. Leren van mijn lichaam en weten dat ik nooit uitgeleerd zal zijn.

Ik weet als geen ander dat hulp vragen als je er even niet uit komt, heel spannend is. Maar het getuigt ook van veerkracht en de wil om verder te komen in het leven. 

Kompassie
Staat voor mij voor mildheid voor jezelf en het volgen van je eigen 'kompas'.  Geinspireerd op de wijze woorden van de Dalai Lama.
Neem nooit iets klakkeloos aan, maar onderzoek altijd of het werkelijk bij je past. Een advies dat ik ook graag mee geef aan de mensen die mij komen. 

Welkom
Wil je na het lezen van mijn verhaal graag zelf ervaren of massagetherapie iets voor jou is? 

Ben je toe aan een nieuwe weg en sta je open voor een stukje zelfonderzoek?
Bel of mail me voor een afspraak. 

Met en zonder duidelijke hulpvraag
Je bent van harte welkom met spanningsklachten, pijnlijke spieren, chronische aandoeningen zoals bijvoorbeeld migraine of spijsverteringsklachten.

Maar ook als je een stap wilt maken in je persoonlijke ontwikkeling of een moeilijke periode wilt afsluiten kan mijn massage gegeven vanuit rust en respect je ondersteunen en verder op weg helpen. 

Interview

Voormalig medestudente, collega en vriendin Nadja Vos gaf mij in maart 2018 het stokje door voor het estafette-interview van de Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten, de beroepsvereniging waar ik lid van ben. Je leest het complete interview op de VNT website.


Gevolgde opleidingen en workshops
Het volgen van studies, cursussen en workshops om me te blijven ontwikkelen als mens en therapeut geven mij voeding en verdieping. De highlights: 

2017
Masterclass: Het schriklichaam bij Hanneke Oey van Oorsprong haptonomie
Focussen bijscholing bij FocusCentrum Aaffien de Vries


2016
Masterclass: massage van de psoas bij Korrie de Vet van Everybody in Amsterdam
Masterclass: massage bij kanker - Kanker in de praktijk bij Holos massage academie

2011 - 2015
Holos massagetherapie, de 4-jarige HBO opleiding afgerond met een diploma.
Losse workshops Cranio Sacraal Therapie bij Naresh Custers in Gouda
Lichaamswerk en persoonlijke ontwikkeling bij Hilda Wartena van Raak in Arnhem

 

Meer weten of afspraak maken?

06 4272 8479